top of page

Projecten

Hieronder vindt u de verschillende formaties waarin Shelby actief is als zangeres en/of pianiste.

Carolyn Shelby (solo)

mymove2.jpg

Haar eerste optreden als zangeres, zichzelf begeleidend op de piano, had Shelby toen ze 8 jaar oud was. Nu, 15 jaar later, zijn beide instrumenten nog steeds haar grote passie. 

Als solo-artieste is Shelby van vele markten thuis. Zo schrijft ze haar eigen nummers en brengt ze deze onder de naam Carolyn Shelby ten gehore.

Met een lange lijst aan contacten via het Conservatorium en verschillende bands, is er voor iedere gelegenheid wel een passende bezetting te vinden. Zo kan Carolyn Shelby een bruiloft muzikaal ondersteunen met een intieme, akoestische bezetting (piano/contrabas/percussie), maar is ze ook te boeken voor een bedrijfsfeest met een uitgebreide live band. Het kan zo groot of zo klein als u wilt: de combinatie piano/zang is wat Carolyn Shelby zo sterk maakt.

Ook is Shelby met haar krachtige, zwoele stem als alleen zangeres inzetbaar. Zo heeft ze het podium gedeeld met o.a. pianisten Jan Vayne en Jos Derks.

Haar repertoire is enorm breed, variërend van jazz tot rock en alles ertussenin. Tussen de steeds langer wordende lijst staan songs van zangeressen als Chaka Khan, Joss Stone en Amy Winehouse, maar ook nummers van Queen en Toto komen voorbij. 

Mocht u als band/ensemble op zoek zijn naar een veelzijdige zangeres, dan bent u bij Carolyn Shelby aan het juiste adres.  

Shelby & the 'Stangs

15325190_1365909300100075_40254912289796

Spelen. Gewoon lekker spelen. Niks eigen werk, gewoon lekker covers en gaan. Helemaal prima.
Met deze gedachten kwamen leadzangeres Shelby, toetsenist Stefan en bassist Geert (allen Docent Muziek studerend aan Conservatorium Codarts Rotterdam) in 2016 met het idee voor een funk/soul coverband. Aan deze harde kern werd later gitarist David toegevoegd (eveneens Docent Muziek Codarts). Met de toevoeging van drummer en Shelby's neefje Wesley (Havo voor Muziek en Dans) was de band compleet en klaar voor actie. Shelby & the 'Stangs (kort voor Mustangs) was geboren.

Ze lijken gemaakt voor elkaar: de combinatie van een strak groovend ritme, funky gitaarriffs en basloopjes en een wolk van zwoele Rhodes sounds dragen de warme klanken van Shelby's stem perfect.

Met een repertoire welke een gezonde mix is tussen de gouwe ouwe funk classics en moderne dansnummers onderscheidt Shelby & the 'Stangs zich van soortgenoten. Met bekende 70's/80's Motown klassiekers, dansbare discoplaten en de wat onbekendere maar niet mindere soulnummers, zit er voor elk publiek en alle leeftijdsgroepen wel iets tussen. Door de brede inzetbaarheid weet deze band iedere gelegenheid wel tot een groot feest maken!

Verrassend en vernieuwend, doch vertrouwd en met een lèkkere groove; dat is Shelby & the 'Stangs.

Check ons op Facebook!

of:

Groove Xperience

gx band.jpg

Groove Xperience is een negenkoppige coverband die al meer dan 20 jaar groovy swingende dampende funk, disco, soul en nog veel meer speelt. Sinds 2014 zingt Shelby lead en backing vocals bij deze Indische/Molukse familieband, die zich met honderden optredens met recht Xperienced mag noemen!

Back to the 70's, 80's, 90's en 00's! Groove Xperience is DE band om uw feest of evenement tot een hoger niveau te tillen. Met ons gaat gegarandeerd het dak compleet eraf! Denk aan Stevie Wonder, Earth Wind & Fire, Chaka Khan, Diana Ross, Jocelyn Brown, Kool & the Gang, Whitney Houston, The Commodores, Sister Sledge, Chic en natuurlijk niet te vergeten Michael Jackson en the Jackson 5, Bruno Mars en ga zo maar even door.

De bandleden van Groove Xperience hebben allen een Indische dan wel Molukse achtergrond en zijn bijna allemaal familie van elkaar. Een ideaal recept voor een Indisch of Moluks feest of festival! Wij spelen op verzoek ook lagu-lagu muziek en laten de voetjes van de vloer gaan met jospan-liedjes. 

De leeftijden van de bandleden gaat van 19 tot 60 jaar! Met veel verschillende invloeden en een enorme bak aan ervaring is Groove Xperience voor haast elke gelegenheid wel inzetbaar. 

 

Interesse? Neem contact met ons op!

Check ons op Facebook!

of:

bottom of page